Staalconstructie hijsen bij AFAS Circustheater Scheveningen

Het AFAS Circustheater in Scheveningen is gestart met de laatste fase van de omvangrijke verbouwing. Deze verbouwing zal doorlopen tot en met aankomende zomer. In opdracht van Javi Houtbouw verzorgt Saan Kraanverhuur de hijswerkzaamheden van o.a. de staalconstructie voor de verhoging van de toneeltoren.

Toneeltoren

De bestaande toneeltoren werd al in de jaren 60 gebouwd en moet worden verhoogd. Het systeem om decorstukken in de huidige toren te hijsen, is niet meer geschikt voor de grote voorstellingen die Stage Entertainment Nederland in de toekomst aan het publiek wil presenteren. Zoals Aladdin, de productie die Anastasia in Scheveningen gaat opvolgen. Eerst worden de zware delen van de staalconstructie gehesen. En staan er nu twee kranen van Koninklijke Saan bij het Circustheater.

Dakconstructie

Stage Entertainment Nederland wil ook in de toekomst de veiligheid van medewerkers en bezoekers bij grote producties kunnen blijven garanderen. Daarom is deze renovatie noodzakelijk. Saan hijst de nieuwe staalconstructie omhoog waarop straks het nieuwe dak, dat ongeveer 7 meter hoger wordt dan het huidige dak, komt te rusten. De hele constructie wordt over de bestaande dakconstructie heen gebouwd zodat tijdens de verbouwing alle voorstellingen van Anastasia gewoon door kunnen blijven gaan. Zodra de nieuwe dakconstructie klaar is, wordt de oude bestaande dakconstructie gedemonteerd. De uitstraling van het theater blijft nagenoeg hetzelfde.

Ruim 100 jaar

Het AFAS Circustheater Scheveningen werd op 16 juli 1904 geopend door Circus Schumann. En heeft dus al ruim honderd jaar theatergeschiedenis. In 1991 nam Joop van den Ende het voor de symbolische prijs van een gulden over van de gemeente Den Haag.

Terug naar nieuwsoverzicht