Saan torenkraan hijst auto’s weer veilig op de grond

Een bijzonder gezicht afgelopen vrijdag: drie auto’s zweefden vanaf het dak van een parkeergarage in Wormerveer naar een veilige plek op de grond. Het ging om voertuigen die niet meer via de normale weg naar buiten konden. Met een Saan torenkraan, een Liebherr MK88, werden ze in opdracht van De Waard Bouw veilig op de grond gezet. Zo konden de eigenaars na weken eindelijk weer konden beschikken over hun auto.

Auto's op parkeerdek onbereikbaar

Jeffrey Renders van De Waard Bouw: “Een aantal weken geleden stortte een deel van een van de vloeren van de parkeergarage van de Dekamarkt in Wormerveer in. Wonder boven wonder vielen hierbij geen slachtoffers. Een aantal klanten van de supermarkt kon niet meer bij hun auto die in de garage geparkeerd stond. Drie auto’s stonden op het bovenste parkeerdek op het dak. Om deze weer aan hun eigenaars terug te kunnen geven, hebben we een Saan torenkraan met een machinist en hijsbegeleiders ingehuurd om deze klus te klaren”.

Herstelwerkzaamheden

De Waard Bouw uit Amsterdam is door Dekamarkt ingeschakeld om de garage weer veilig te maken en is gestart met stutten. Later zal het bouwbedrijf uit Amsterdam ook de herstelwerkzaamheden gaan uitvoeren. Vanuit veiligheidsoverwegingen blijft de supermarkt voorlopig nog dicht. Gelukkig kunnen de eigenaars nu wel weer beschikken over hun auto, al konden deze na een paar weken in regen en wind op het dak wel een wasbeurt gebruiken…

Ervaren met hijsen van auto's

Voor Ronald Hopman en zijn Saan-collega’s is het geen dagelijks werk te noemen, maar Saan Kraanverhuur wordt vaker ingeschakeld om auto’s te hijsen. Ronald: “We zijn inmiddels wel ervaren met het hijsen van auto’s. Zo hebben onder andere elektrische auto’s bij Nemo in Amsterdam naar binnen en naar buiten gehesen. En laatst hadden we zelfs nog een formule 1 auto aan de haak hangen. Het levert altijd bijzondere plaatjes en veel bekijks op!”

Ook een Saan torenkraan met enthousiaste en deskundige bemanning huren? Neem dan contact op met Saan Kraanverhuur!

Terug naar nieuwsoverzicht