Saan helpt Make-a-Wish en Opkikkerdag een handje

Net voor de zomervakantieperiode hadden we twee bijzondere dagen. De een bij Saan op het terrein, de ander op de Eemhof in Flevoland. Afgelopen week was Levi te gast bij Saan Tilburg op zijn wensdag die werd georganiseerd door Make-a-Wish en een paar weken geleden stonden 50 vrijwilligers van Saan en de Saan Foundation klaar om 20 gezinnen met ernstig zieke kinderen een mooie Opkikkerdag te bezorgen.

Kraanmachinist in de dop

Op de Make-a-Wish-dag van Levi stond Saan als een van de laatste, maar zeker niet de minste, onderdelen op het programma. Met een witte limousine kwamen de 6-jarige Levi en zijn ouders het terrein van Saan Tilburg oprijden. Tussen de grote kranen leek die lange witte wagen ineens toch een stukje minder groot. Kraanmachinist Peter en Levi waren al snel dikke maatjes en Peter had aan Levi een enthousiaste leerling kraanmachinist. Samen ontvouwden ze de AT6 op het terrein. De 37 meter hoge torenkraan maakte natuurlijk wel indruk, maar tot ieders verbazing aarzelde Levi geen moment toen Peter hem vroeg of hij mee naar boven wilde. Dus stapten ze samen in het liftje naar boven om vanuit de cabine de kraan te laten zwenken en hijsen. Levi had een bijzondere last in de haak hangen: een geheimzinnig Saan-tasje. Eenmaal weer met beide benen op de grond, mocht hij het tasje uitpakken, dat vol zat met Saan-cadeautjes. Daarna was het tijd om de torenkraan weer in te pakken en hebben Peter en Levi nog een rondje over het industrieterrein gereden. Na de nodige high-fives en bokshanden en de belofte dat hij als hij groot genoeg is wel bij Saan komt solliciteren als kraanmachinist, was het voor Levi en zijn ouders tijd om te vertrekken naar het afsluitende diner bij McDonalds. Een super geslaagde dag!

Opkikkeren op de Eemhof

Net als vorig jaar waren op een zaterdag in juni weer zo’n 50 vrijwilligers van Koninklijke Saan en de Saan Foundation druk in de weer om 20 gezinnen een onvergetelijke Opkikkerdag te bezorgen. De Opkikkerdagen worden door Stichting Opkikker georganiseerd op de Eemhof in Flevoland. Gezinnen met ernstig zieke kinderen kunnen even een dagje hun zorgen opzij zetten. Leden van de stichting, vrijwilligers en sponsoren verzorgen samen voor elk gezin een op maat gemaakt programma.
Op de Eemhof werden ’s ochtends de gezinnen ingehaald op de rode loper, waarna ze konden kennismaken met hun begeleiders van Saan. Die stonden klaar om ervoor te zorgen dat het hen aan niets ontbrak en zij zich die dag nergens druk om hoefden te maken. Na koffie met gebak startte voor elk gezin een eigen programma. Van rijden met sportauto’s en helicoptervliegen tot beautybehandelingen en fotoshoots: niks is te gek op een Opkikkerdag. En natuurlijk waren er ook Saan-kranen, vrachtwagens en heftrucks aanwezig. Hiermee konden de kinderen zelf hijsen, tillen en rondrijden. Tussendoor werd er geluncht en aan het eind was er nog een diner, waarna de gezinnen door alle vrijwilligers werden uitgezwaaid. Zowel gasten als de vrijwilligers waren aan het eind van de dag erg moe, maar heel voldaan: het was een geweldige dag. Volgend jaar weer!

Saan Foundation

Koninklijke Saan doneert jaarlijks een substantieel bedrag aan de Saan Foundation, de goede doelenstichting van de familie Saan. Eigenaar Joop Saan en zijn vrouw en kinderen hebben de stichting drie jaar geleden opgericht omdat zij het belangrijk vinden om iets te kunnen betekenen voor de samenleving. Ze kiezen goede doelen die hen na aan het hart liggen, waarbij doelen die zich inzetten voor kinderen en het milieu de voorkeur hebben. Bij de meeste van de doelen die gesteund worden, levert de familie zelf ook een persoonlijke bijdrage in natura. Er worden sportprestaties geleverd om extra geld in de zamelen, of men steekt de handen uit de mouwen als vrijwilliger, zoals op de Opkikkerdag. Na het succes van vorig jaar en dit jaar, heeft de Saan Foundation al besloten dat we volgend jaar weer gezamenlijk deelnemen aan de Opkikkerdag.

Make-a-Wish en Stichting Opkikker

De Stichting Make-A-Wish Nederland vervult de liefste wens van kinderen van 3 tot 18 jaar met een levensbedreigende ziekte. De wensvervulling geeft de kinderen en het gezin een onvergetelijke ervaring vol hoop en kracht en maakt ze sterker voor hun toekomst. Jaarlijks vervullen zij maar liefst 600 liefste wensen van kinderen. Meer informatie: www.makeawishnederland.org.
Stichting Opkikker heeft als doel het verzorgen van ontspanning voor gezinnen met een langdurig ziek kind. Door middel van Opkikkerdagen en ambassadeurschap wil men de ziekte meer naar de achtergrond laten verdwijnen. De kinderen in de leeftijd van 0 t/m 17 jaar zijn langdurig onder behandeling in één van de 95 zorg instellingen waar de stichting mee samenwerkt. Al een aantal jaar verzorgt de Stichting Opkikker samen met vrijwilligers en sponsoren grootschalige Opkikkerdagen voor 20 of 40 gezinnen per keer. Meer informatie: www.opkikker.nl.

Terug naar nieuwsoverzicht