Transport- en kraanwerk telecom swap T-Mobile voor Huawei

In september 2013 startte het uitrollen van het 4G-netwerk voor T-Mobile in Nederland. Deze ‘swap’, waarbij de apparatuur die gebruikt werd voor het 3G netwerk wordt vervangen door volledig nieuwe apparatuur, wordt voor TMobile verzorgd door Huawei Technologies Co. Ltd. Koninklijke Saan werd geselecteerd als partner voor de projectlogistiek. Van planning, coördinatie en opslag tot het transport- en kraanwerk telecom, dit project duurde in totaal twee jaar.

Telecom-provider T-Mobile wilde in een tijdsbestek van twee jaar Nederland overzetten van 3G naar 4G. Huawei, de Chinese leverancier van telecomapparatuur voor zowel de zakelijke als de particuliere markt, zocht voor het complete logistieke proces van dit project een gespecialiseerde partner en schreef hiervoor een aanbesteding uit. De opdracht werd gegund aan Koninklijke Saan.

  • Saan verzorgde voor Huawei binnen een zeer kort tijdsbestek opslagfaciliteiten en een werkplaats. Hier werd door de andere partners die betrokken waren bij deze wisseling van het netwerk de apparatuur geassembleerd en gereedgemaakt voor transport. De andere partners in dit project waren Dael, LCC, Spie, HTM en Alfatech. Ook zij maakten gebruik van de logistieke diensten van Saan.

    Koninklijke Saan heeft een projectteam samengesteld dat het hele logistiek proces in goede banen leidde. Dit team verzorgde de planning, coördinatie en uitvoering van opslag en de interne transporten. Ook verzorgden de projectcoördinatoren, de technische opnames op de zendmast-locaties, de transporten van de apparatuur daar naartoe en de hijswerkzaamheden en assistentie bij de plaatsing op die locaties. Saan levert hiervoor tevens al het benodigde materieel voor het kraanwerk telecom: heftrucks, bakwagens, hijskranen en andere hulpmaterialen.

    Ga naar projectenoverzicht