Plaatsing zwembad dakterras Soho House

Het was passen en meten in de Paleisstraat in hartje centrum Amsterdam met een zwembad van 14,7 bij 4 meter. Het gevaarte van ruim 10 ton vond na zijn reis vanaf Boxtel, via een tussen-opslaglocatie in Amsterdam Westpoort zijn eindbestemming op de bovenste verdieping van Soho House Amsterdam. Saan verzorgde voor deze mooie opdracht van 4SeasonsSpa zowel het transport over de weg als de hijswerkzaamheden.

Soho House

Het SoHo House wordt ontwikkeld door Aedes Real Estate in het Bungehuis, dat vanaf de jaren ’70 dienst deed als universiteitsgebouw. Soho House is een besloten club voor mensen die werkzaam zijn in de film, media en creatieve industrie. In Soho House Amsterdam is de clubruimte op de bovenste etage het kloppend hart van het geheel. Vanaf het dakterras, met zwembad, hebben de clubleden een prachtig uitzicht over Amsterdam.

Plaatsing zwembad

Saan kreeg de opdracht voor het transport en de plaatsing van 4SeasonsSpa in Boxtel. 4SeasonsSpa vervaardigt innovatieve en professionele spafaciliteiten voor o.a. hotels, spa’s, en luxe jachten. Naast zwembaden en whirlpools levert het bedrijf onder meer ook sauna’s en stoomcabines. Vanuit de productielocatie in Boxtel werd het zwembad door de industriële verhuizers van Saan naar buiten gebracht, waar het met een telekraan op de trailer werd gehesen. Daarna volgde transport over de weg met begeleidingsauto’s naar de tijdelijke opslaglocatie.

Vergunningstraject

Voordat het laatste deel van het transport, het hijsen en plaatsen uitgevoerd kon worden, is er veelvuldig contact geweest tussen Gemeente Amsterdam, 4SeasonsSpa, Aedes en Saan. Omdat de kademuren op de Singel de belasting van een zware hijskraan vermoedelijk niet aankonden, heeft Saan meerdere alternatieve plannen aangedragen. Uiteindelijk werd er vergunning afgegeven het hijsen van het zwembad vanuit de Paleisstraat.

Millimeterwerk

Vanuit de opslaglocatie werd het zwembad 3 weken later met begeleidingsauto’s naar de Paleisstraat in Amsterdam gebracht. Vanwege de drukte in de binnenstad was het zaak de klus zo snel mogelijk te klaren, zonder daarbij concessies te doen op het gebied van de veiligheid. Achter het Paleis op de Dam moest de trailer achteruit de Paleisstraat insteken met behulp van handbesturing door een tweede man: millimeterwerk tussen de stoplichten en verkeersborden door. De verkeersregelaars en medewerkers van Saan hadden hun handen vol aan het op afstand houden van fietsers en voetgangers in het drukke hart van de stad.

Gezien de hoogte van het dakterras, de krappe werklocatie in de Paleisstraat en de afmetingen en het gewicht van het zwembad, kon het zwembad alleen met een AT7 torenkraan worden geplaatst. Het zwembad werd in de smalle Paleisstraat vanaf de trailer op het dakterras gehesen, waar het tot op de millimeter nauwkeurig door de kraanmachinist en de industriële verhuizers op zijn speciale constructie werd gezet. We kijken samen met de opdrachtgevers en alle andere betrokkenen terug op een mooi en soepel verlopen transport en plaatsing!

Terug naar nieuwsoverzicht