Opkikkerdag van de Saan Foundation geannuleerd

Afgelopen zaterdag stond er weer een Opkikkerdag, gesponsord door de Saan Foundation, op de Eemhof in Flevoland gepland. Voor het 3de jaar op rij hadden meer dan 50 medewerkers van Koninklijke Saan zich samen met de leden van de Saan Foundation aangemeld als vrijwilliger. Zij wilden o.a. graag de 20 gezinnen begeleiden, waarvan één van de kinderen langdurig ziek is, om hen een onbezorgde en leuke dag te laten beleven. Vanwege de veiligheidsrichtlijnen rondom het Coronavirus heeft de Stichting Opkikker deze Opkikkerdag helaas moeten annuleren.

Teleurstelling

Voor alle gezinnen was er al een voorlopig programma op maat samengesteld. Naast het rijden met sportauto’s, fotoshoots en beautybehandelingen waren er ook Saan-activiteiten gepland. Net als in 2018 en 2019 zouden er Saan-kranen, vrachtwagens en heftrucks aanwezig zijn. Hiermee konden de kinderen weer zelf gaan hijsen, tillen en rondrijden. Het was een grote teleurstelling voor alle gasten dat de geplande activiteiten van deze Opkikkerdag niet Coronaproof konden doorgaan. En ook de vrijwilligers vonden het erg jammer dat zij de gezinnen dit jaar geen onvergetelijke dag konden bezorgen.

Maatschappelijk betrokken

Van oudsher is Koninklijke Saan een maatschappelijk zeer betrokken familiebedrijf dat door de jaren heen vele goede doelen heeft gesteund. Saan doneert jaarlijks een substantieel bedrag aan de Saan Foundation, de goede doelenstichting van de familie Saan. De Saan Foundation is opgezet door eigenaar Joop Saan en zijn vrouw Irma, hun kinderen (drie dochters en een zoon) en hun partners omdat zij het belangrijk vinden om iets te kunnen betekenen voor de samenleving.

Bijdrage in natura

De familie Saan wil graag een steentje bijdragen aan mooie en bijzondere doelen, die hen na aan het hart liggen. Bij de meeste van de doelen die gesteund worden, levert de familie zelf ook een persoonlijke bijdrage in natura. Er worden sportprestaties geleverd om extra geld in de zamelen, of men steekt de handen uit de mouwen als vrijwilliger. Naast de Saan Foundation steunt Saan nog veel andere projecten in natura, dus door het ter beschikking stellen van materieel, zoals bij de Opkikkerdag.

Sponsoring

Ondanks dat de Opkikkerdag afgelopen weekend niet doorging, heeft de Saan Foundation besloten om het sponsorbedrag voor 2020 toch te laten staan en daarnaast volgend jaar weer een nieuwe Opkikkerdag te sponsoren. De ander goede doelen die de Saan Foundation dit jaar onder andere al heeft gesteund zijn:

  • Nationaal Fonds Kinderhulp’ – Kinderhulp is er voor alle kinderen en jongeren in Nederland tussen de 0 en 21 jaar die in armoede opgroeien. De Saan Foundation heeft de Actie Zomerpret gesponsord. Kinderen en jongeren die het thuis minder breed hebben, kregen een rugtas met een mooie inhoud, zodat ook zij een onbezonnen vakantie konden beleven.
  • Het Vogelhospitaal Naarden’ (Vogelopvangcentrum Midden-Nederland) vangt jaarlijks bijna 6000 vogels op in het centrum net buiten de vesting van Naarden. Voor het 3e jaar is het verblijf van Iwan, de Koning Buizerd, gesponsord.
  • Because We Carry’ – Er gaan via Because We Carry wekelijks teams van vrijwilligers naar Lesbos om daar mensen op de vlucht te helpen. Er zijn o.a. ruim 100  slaapzakken voor Lesbos gesponsord.
  • Artis’- Een ontmoetingsplek waar de natuur op een vindingrijke manier dichtbij wordt gebracht. Voor Artis wordt een Netgiraffe gesponsord, omdat Koninklijke Saan een mobiele torenkraan heeft die bestickerd is als Giraffe en ook zo genoemd wordt.
  • RaceRunning’ – Dit is de para-atletieksport waarbij de atleet met een RaceRunner, een sporthulpmiddel net als een sportrolstoel, op een atletiekbaan verschillende afstanden loopt of rent. Samen met het Foppe Fonds, de Dirk Kuyt Foundation en Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind zijn er 6 RaceRunners geschonken aan RaceRunning. Deze zijn verspreid over 6 verenigingen door het hele land.

Terug naar nieuwsoverzicht