KVGM surveillance audits succesvol afgerond

Vorige maand werd bij Saan weer de uitgebreide surveillance auditronde gehouden voor onze certificeringen op het gebied van Kwaliteit, Veiligheid en Milieu. De audit is zeer goed verlopen: een compliment voor de organisatie en haar medewerkers!

Positief over open bedrijfscultuur

De coördinator KVGM van Saan, Robbert van den Broek, kijkt met een goed gevoel terug op de audit. “We krijgen van de auditoren teruggekoppeld dat we het als bedrijf goed voor elkaar hebben. Ze waren bijvoorbeeld heel positief over de open bedrijfscultuur bij Saan. Onze medewerkers geven aan dat ze alles kunnen vragen en veel kunnen aankaarten. Complimenten van klanten, die via de beoordelingssite Klantenvertellen.nl binnenkomen worden gedeeld met iedereen. Bovendien geven ze aan dat ze zich gesteund voelen als ze bijvoorbeeld bepaalde beslissingen nemen in het kader van de veiligheid. Verder schreven de auditoren in hun rapport dat de implementatie van ons nieuwe ERP-systeem een positieve impuls geeft aan de organisatie, in die zin dat Saan dit aan heeft gegrepen om veel processen weer eens onder de loep te nemen en daar waar nodig te verbeteren”. Naast de punten die Robbert noemt waren de auditoren ook tevreden over het feit dat ze op alle bezochte werken met hijskranen zagen dat er afzettingen tussen de stempelpoten werden aangebracht, dat TCVT registers allemaal op orde waren en de inventarisatielijsten van middelen op onze kranen netjes up to date zijn.

Uit een audit komen altijd een aantal tekortkomingen en verbeterpunten voort. Robbert van den Broek: “Er komen uit een audit altijd wel opmerkingen van de auditoren waar we als bedrijf iets mee moeten doen. Dit jaar hadden we er eigenlijk heel weinig en dat is natuurlijk heel positief. Er was slechts een essentiële tekortkoming volgens de auditoren en dat is dat we momenteel onvoldoende werkplekinspecties uitvoeren. Gelukkig is uit de audits gebleken dat we het op de werkplekken vrijwel overal wél helemaal op orde hebben, maar dat zelf regelmatig checken en daar waar nodig verbeterpunten oppakken is natuurlijk wel belangrijk. Dat gaan we direct oppakken.”

Verbeterpunten als kans

Rutger Alferink, algemeen directeur bij Saan, is trots op de prestaties die zijn organisatie en medewerkers leveren als het gaat om kwaliteit, veiligheid en milieu. “Je ziet dat we bij Saan continu bezig zijn om zaken kritisch te bekijken en daar waar nodig processen te verbeteren. We gebruiken daarvoor input van klanten, leveranciers en natuurlijk de eigen collega’s binnen Saan. Momenteel is binnen ons bedrijf veel aandacht voor veiligheid en dat zien we ook terug in de rapportage van de audit. Wij communiceren hier intern veel over en hebben als motto: veiligheid, dat doen we samen. Maar dat geldt net zo hard voor kwaliteit en in dat opzicht mogen we trots zijn op de feedback die we daarover krijgen van klanten. De verbeterpunten uit de audit zien we als een kans om zaken binnen Saan nog beter op orde te krijgen. Want dat hoort wat mij betreft bij het vakmanschap dat wij als bedrijf heel hoog in het vaandel hebben staan!”.

Terug naar nieuwsoverzicht