Saan mag kranen leveren voor de verbreding en verdiepte ligging A9 Badhoevedorp-Holendrecht
Het consortium VeenIX heeft Koninklijke Saan een contract gegund voor de levering van kranen op het project “A9BAHO”, oftewel het project A9 Badhoevedorp – Holendrecht. Op dit traject maakt VeenIX, in opdracht van Rijkswaterstaat, het vijfde en tevens laatste traject van het grootschalige Rijkswaterstaatprogramma Schiphol-Amsterdam Almere (SAA). Saan is een van de twee partijen die door VeenIX is geselecteerd voor de levering van mobiele hijskranen.
Voorbereidingen in volle gang
“We zijn erg trots dat we dit contact hebben weten binnen te halen” zegt Edwin Bron, Commercieel manager Kraanverhuur bij Saan. “Het betekent voor ons een aantal jaar flink wat werk voor onze kraanmachinisten, want het project loop tot eind 2026.” Op dit moment zijn de voorbereidingen voor de start van de werkzaamheden in volle gang. “Omdat er op en langs de snelweg wordt gewerkt, hebben we – terecht – te maken met de strenge regelgeving van Rijkswaterstaat. Dan moet je denken aan speciale veiligheidsregels voor het werken langs de weg en kledingvoorschriften. Het aantal voertuigbewegingen op het project A9BAHO zal groot zijn. Iedereen die aan de slag gaat op dit project moet dus goed geïnstrueerd zijn en over de juiste certificaten en persoonlijke beschermingsmiddelen beschikken.”
Beperking overlast
Rijkswaterstaat wil met het project A9BAHO de doorstroming op de A9 verbeteren en de leefbaarheid voor de omgeving vergroten. Ook tijdens de langdurige bouwperiode is het voor Rijkswaterstaat belangrijk dat de overlast voor omwonenden zoveel mogelijk wordt beperkt. Edwin: “De kranen van Saan worden voor dit project voorzien van speciale White noise achteruitrijbeveiliging. Normaalgesproken hoor je een piepsignaal als vrachtwagens of kranen achteruit rijden. Maar dat geluid draagt heel ver. Het geluid van de White noise achteruitrijbeveiliging is alleen te horen waar je het moet horen. Dat is dus relatief dichtbij het voertuig en levert minder geluidshinder op. Bijkomend voordeel is dat het met dit signaal voor de mensen die op het project aan het werk zijn duidelijker is waar het geluid vandaan komt.”
Meer informatie over het project kun je vinden op de website van Rijkswaterstaat: bezoekerscentrum.rijkswaterstaat.nl.