Kenniskring Goederenvervoer te gast bij Saan

Dinsdag 20 februari was de Kenniskring Goederenvervoer van de Gemeente Amsterdam te gast bij Saan in Diemen. De Gemeente heeft te maken met diverse vraagstukken over mobiliteit, bereikbaarheid en leefbaarheid. De diverse gemeente-instellingen hebben allemaal op hun eigen manier daarmee te maken en ontplooien initiatieven om zaken aan te pakken en te verbeteren. Beslissingen en maatregelen binnen de ene afdeling raken vaak de andere, zowel positief als negatief. Om beter van elkaar te weten waar men mee bezig is, kennis over te dragen en beter te kunnen samenwerken is de Kenniskring Goederenvervoer opgericht. Naast functionarissen van de gemeente zijn bijvoorbeeld ook de Kamer van Koophandel, Vervoerregio, Port of Amsterdam en de Hogeschool van Amsterdam in de Kenniskring vertegenwoordigd.

De Kenniskring komt 6 keer per jaar bij elkaar. Een aantal keer per jaar vergadert de kring bij andere bedrijven en instellingen. Op deze manier krijgt de Kenniskring beter voeling met wat er bij andere instellingen en in het bedrijfsleven speelt op het gebied van mobiliteit en logistiek. Vandaag vergaderde men daarom in het Saan Museum in Diemen. Richard Mulders, Logistiek Manager van Saan en verantwoordelijk voor de activiteit Projectlogistiek, hield een presentatie over Saan en wat het bedrijf doet als dienstverlener op het gebied van onder meer Bouwlogistiek. Daarna werd er gediscussieerd over de stelling: “De Gemeente Amsterdam moet ervoor zorgen dat bouwprojecten op logistiek gebied samenwerken.”

Eric de Kievit, voorzitter van de Kenniskring kijkt terug op een goede bijeenkomst. “Amsterdam gaat de komende jaren flink op de schop. Met de bouw van 50.000 nieuwe woningen vraagt dat veel van aannemers en logistieke dienstverleners in de bouw. Efficiënte bevoorrading kan alleen als alle partijen bereid zijn verder te kijken dan enkel hun eigen belang. Door samenwerking wordt iedereen er beter van. Bij Saan hebben ze dat goed begrepen.”

Terug naar nieuwsoverzicht