Interne Industriële Verhuizing bij Hydro in Drunen

Hydro Extrusion beschikt over 50 jaar aan toegepaste en wetenschappelijke expertise op het terrein van aluminium en is wereldwijd marktleider op het gebied van aluminium extrusieprofielen. Lichtmasten langs de weg, de Porsche Panamera, een vlaggenmast met de Olympische vlag, de vloer vóór het podium van Rock Werchter. Ze bevatten allemaal aluminiumprofielen die door Hydro Extruded Solutions zijn vervaardigd.

Duurzaam en recyclebaar

Hydro Extrusion heeft 6 vestigingen in de Benelux waar ongeveer 35.000 medewerkers werken. De Drunense Hydro-vestiging heeft ook een eigen gieterij. De gieterij is de eerste fase in het extrusieproces. Aluminiumschroot wordt omgesmolten tot billets en vervolgens geperst in elke mogelijke vorm. Het procesafval keert terug naar de gieterij om opnieuw de smeltoven in te gaan. De kracht van aluminium is niet alleen dat het licht, sterk, corrosiebestendig en perfect vervormbaar is, het is ook duurzaam en oneindig recyclebaar.

Interne industriële verhuizing

Hydro in Drunen heeft onlangs een smeltoven grondig gerenoveerd waarbij Saan Industriële Verhuizingen geassisteerd heeft met 2 zware autolaadkranen. Het front van de oven is aangepast om deze te kunnen beladen met een grote laadmachine. Het zwaarste deel van de oven, het kozijn voor de deur, woog maar liefst 9 ton. Vervolgens hadden onze industriële verhuizers een extra grote uitdaging om een hydraulische cylinder van 900 kg op een bijzonder lastige plek aan de constructie op te hangen. Dit was alleen mogelijk door de mast van de autolaadkraan tussen de spanten van het dak door te steken en vervolgens het hijsblok door het gat van de cylinder naar beneden te laten zakken. Daarna kon de cylinder in de constructie geplaatst worden.

Extra uitdaging

Verder hebben wij bij deze industriële verhuizing de laadmachine met een gewicht van 62 ton intern over een afstand van ruim 80 meter verplaatst. Deze laadmachine is 12 meter lang, en zowel 4,5 meter breed als hoog. De moeilijkheidsfactor hierbij was dat het meeste gewicht op de achterste deel van de laadmachine aanwezig was. De laadbak kan namelijk ruim 5 meter de oven inschuiven en dat gewicht zat juist in transportstand achterop. Dankzij de expertise van onze medewerkers is ook deze interne machineverplaatsing goed afgerond. Een prachtig project met veel uitdaging én veel werkplezier!

Terug naar nieuwsoverzicht