Coronacrisis noodzaakt Koninklijke Saan tot reorganisatie

Koninklijke Saan ziet zich genoodzaakt een reorganisatie door te voeren. Hierbij gaan 11 arbeidsplaatsen verdwijnen. De Coronacrisis heeft, in combinatie met de CO2– en stikstofproblematiek in de sector waarin Saan actief is, een grote impact op de bedrijfsactiviteiten. De directie van Saan voert deze noodzakelijke maatregel door met als doel om de organisatie toekomstbestendig te houden.

Saan kreeg – net als veel van haar opdrachtgevers in de bouw, industrie en de entertainment business – begin 2020 al snel te maken met de gevolgen van de Coronacrisis. Daarnaast speelde sinds eind 2019 ook de CO2– en stikstofproblematiek. Rutger Alferink, Algemeen directeur van Koninklijke Saan: “Vooral de impact van de Coronacrisis op de Saan-activiteiten is groot en voorlopig valt er geen stijgende lijn in omzet te verwachten. Dit heeft tot gevolg dat wij forse kostenbesparende maatregelen moeten nemen. Onderdeel van deze maatregelen is een reorganisatie. Wij betreuren dit, want het is natuurlijk zeer pijnlijk voor de medewerkers die het betreft, zeker in deze economisch onzekere tijd.”

Focus op Bouwlogistiek

Door de bedrijfsactiviteiten efficiënter te organiseren, verwacht Saan de toekomstbestendigheid zeker te kunnen stellen. Er is sterk geïnvesteerd in digitalisering, alle bedrijfsprocessen worden volledig ondersteund door ICT. Daarnaast ziet het bedrijf ook nieuwe kansen. Rutger Alferink: “We zijn al jaren sterk in bouwlogistiek, maar tot nu toe is er qua communicatie weinig focus op geweest. Daar gaat nu verandering in komen door van bouwlogistiek een aparte Saan-activiteit te maken. Wij zien vanuit de bouwwereld de vraag naar goede, duurzame logistieke oplossingen toenemen, bijvoorbeeld in stedelijke gebieden.”

Vertrouwen in de toekomst

Naast de focus op efficiency en groeikansen in Bouwlogistiek, is Saan ook optimistisch over de andere activiteiten. Rutger Alferink: “Bij Saan Trucking blijven we contacten met opdrachtgevers in de entertainment business warm houden. Als die weer op kunnen starten, zorgen we dat wij er klaar voor zijn. Onze ervaring in Industriële Verhuizingen en het vakmanschap van onze IV-specialisten is iets om trots op te zijn. Ik weet zeker dat we, als we ons concentreren op de juiste markten, onze mooie positie in dit vakgebied verder verbeteren. Bij Kraanverhuur hebben we al een groen kraan-assortiment, maar we blijven zeker de komende jaren verder investeren in kranen die minder CO2– en stikstofuitstoot genereren. Ook blijven we open staan voor andere nieuwe technologische en digitale ontwikkelingen die wij kunnen toepassen. Wij hebben er vertrouwen in dat wij Saan op deze manier toekomstbestendig houden en onze relaties optimaal kunnen blijven bedienen.”

Terug naar nieuwsoverzicht