165 tonmeter autolaadkraan wint mooie prijs

Tijdens het evenement Lift ’n Load in Gorinchem afgelopen zaterdag viel Saan in de prijzen met haar nieuwe Volvo bakwagen/trekker met 165 tonmeter autolaadkraan. Dit voertuig won de prijs in de categorie mooiste opbouw. Berend Meijer, de trotse vaste machinist van deze machine, mocht de beker en de bloemen in ontvangst nemen.

Saan nam in juni een Volvo FH 500 10×4-bakwagen/trekker voorzien van een 165 tonmeter Palfinger-autolaadkraan in gebruik. Bij de configuratie is maatwerk geleverd door de optimale verhouding te zoeken tussen de hijscapaciteit van de 165 tonmeter autolaadkraan, de gewenste lengte van zowel de kraan als het chassis en het GVW. Berend Meijer was als gebruiker vanaf het begin nauw betrokken bij het bepalen van de specificaties voor en de totstandkoming van deze machine.

Mooie erkenning

Het evenement Lift ’n Load vind jaarlijks plaats. Berend: “Dit event is echt een evenement voor vakgenoten en liefhebbers. Elk jaar wordt het evenement weer groter en professioneler en ik vind het als gepassioneerd autolaadkraangebruiker super om erbij aanwezig te zijn. Dit jaar werden we benaderd of we een demonstratie wilden geven, en dat wilde ik natuurlijk graag doen. Ik ben ontzettend trots op deze wagen en wat hij allemaal kan!” Een 5-koppige jury beoordeelde de aanwezige voertuigen met autolaadkranen op verschillende punten. Berend beantwoordde alle vragen en kreeg de gelegenheid om het voertuig uitgebreid aan de jury te laten zien. “Aan het eind van de dag werd ik verrast met deze prijs. Een mooie erkenning voor al het werk dat er in is gaan zitten”, aldus Berend.

Steeds diverser werk

De nieuwe 165 tonmeter autolaadkraan is een multifunctioneel voertuig dat wordt ingezet voor allerlei projecten. Berend merkte met zijn vorige voertuig al dat hij op steeds meer verschillende soorten projecten wordt ingezet. “Sinds ik op een trekker met autolaadkraan zit, voer ik al transporten en plaatsingen uit van machines en kunstobjecten. Maar omdat de hijscapaciteit van de autolaadkraan aanzienlijk groter is dan vroeger, kunnen we steeds zwaardere hijsklussen aan. De combinatie met de enorme wendbaarheid van zo’n kraan maakt dat je hem voor ontzettend veel doeleinden kunt inzetten. Dat maakt mijn werk wel heel gaaf. Het ene moment sta ik de hele dag te assisteren bij de bouw van een compleet huis, het andere moment sta ik een enorm zwaar betonnen keukenblad vanaf de straat, via het raam, naar de achterkant van een grachtenpand te hijsen. Of ik sta midden in een fabriek, waar ik nog net kan afstempelen, op de millimeter nauwkeurig een machinedeel op z’n plek te hijsen. Met mijn nieuwe voertuig heb ik nog meer mogelijkheden dan met mijn vorige voertuig, dus mijn werk wordt er alleen maar leuker van!”

Hijsen in de binnenstad

Ook de klantbeheerders van Saan zijn blij met de nieuwe 165 tonmeter autolaadkraan. Wilfred van de Blaak, commercieel manager Kranen bij Koninklijke Saan: “Deze autolaadkraan is multifunctioneel inzetbaar. De truck is zo gebouwd dat hij zowel als trekker en als bakwagen inzetbaar is, dus ideaal voor de combinatie van transport en hijswerkzaamheden. De kraan is erg wendbaar en maakt zelfs de meest lastige plekken bereikbaar. Door het speciale chassis van de truck kan er een extra stempelpoot gemonteerd worden, waardoor een volledig 360 graden werkgebied ontstaat. De autolaadkraan blijkt vaak een mooi alternatief voor een telekraan, vooral op krappe plekken. We zien dat hij steeds vaker wordt ingezet voor hijswerkzaamheden bij bouwprojecten in binnenstedelijk gebied. Door de gekozen specificaties van de truck kan hij bijvoorbeeld in sommige gevallen zelfs aan de slag in Amsterdam zonder dat we de 45-tons ontheffing moeten aanvragen. Zo kunnen we snel anticiperen op spoedaanvragen van klanten!”

Feiten

Feiten over de 165 tonmeter autolaadkraan Volvo FH van Saan:

  • Volvo FH 10×4 met 500 pk, twee keer luchtgeveerde 9-tons vooras en 10-tons hydraulisch gestuurde naloopas
  • Medium chassishoogte
  • Volvo Dynamic Steering
  • Work Remote
  • Front Frame Extension
  • Palfinger PK 165.002 TEC7 met PJ240 en MFA fly-jib

Meer weten over de mogelijkheden van deze 165 tonmeter autolaadkraan? Bel Saan: 020 – 660 60 60.

Terug naar nieuwsoverzicht